joi, 11 februarie 2010

Supa de legume cu carne de vita

Pentru 6 portii: 1 portie: kcal 424 / kj 1781 / proteine 36 g / glucide 23 g / grasime 22 g / colesterol 98 mg / sodiu 1184 mg.

BINE DE STIUT: aceasta supa poate fi pregatita dinainte si pastrata in congelator - fiind o rezerva ideala.

Ingrediente:
  • 2 cepe mijlocii
  • 2 linguri unt topit
  • 800 g carne de vita macra tocata
  • 2 l supa de carne
  • 2 conserve de rosuu decojite (aprox cate 400 g fiecare)
  • 800 g legume diverse congelate
  • 300 g boabe de porumb (din conserva)
  • 1 lingurita busuioc uscat maruntit
  • sare, piper negru

Preparare:

  1. Se curata cepele si se taie felii. Se incinge untul. Se pun in el carnea de vaca si ceapa si se prajesc, amestecand continuu, 10 minute, la foc potrivit, pana ce carnea se rumeneste, iar ceapa se inmoaie.
  2. Se toarna peste ele supa de carne, rosiile fara suc, legumele congelate, boabele de porumb si busuiocul si se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera oala si se lasa sa dea in clocot, la foc mare.
  3. Dupa aceea se reduce focul si se lasa supa sa fiarba molcom 10-15 minute, amestecand din cand in cand, pana ce legumele s-au patruns. Se pune in farfurii si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu