vineri, 12 februarie 2010

Somon cu fenicul

Pentru 2 portii: 1 portie: kcal 529 / kj 2222 / proteine 34 g / glucide 3 g / grasime 39 g / colesterol 108 mg / sodiu 155 mg.

PROPUNERE DE SRVIRE: orezul este cea mai buna garnitura la acest fel.

Ingrediente:
  • 1 bulb mic de fenicul
  • 30 g unt
  • 2 bucati de file de somon
  • sare
  • piper alb proaspat macinat
  • 30 ml vin
  • 30 ml smantana

Preparare:

  1. Se curata feniculul si se taie in felii subtiri cu un cutit ascutit.
  2. Se unge cu unt o forma pentru cuptorul cu microunde. Se pun in ea fileurile de somon, se sareaza, se pipereaza. Apoi se aranjeaza feliile de fenicul in jurul pestelui.
  3. Se toarna vinul si smantana, se acopera vasul si se tine 11-12 minute la cuptorul cu microunde, la 360 w. Somonul si feniculul se impart in farfurii si se servesc imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu