miercuri, 10 februarie 2010

Supa de rosii cu fasole boabe si sunca

Pentru 6 portii: 1 portie: kcal 300 / kj 1260 / proteine 24 g / glucide 23 g / grasime 11 g / colesterol 49 mg / sodiu 801 mg.

Ingrediente:
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi mijlocii
  • 2 felii groase de sunca
  • 1 conserva de fasole alba boabe
  • 2 felii de slanina
  • 1 l apa
  • 1 pachet de supa de rosii
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper negru

Preparare:

  1. Se curata ceapa si se toaca. Se razuiesc morcovii si se taie rondele, se taie sunca in cubulete. Se clatesc boabele de fasole in strecuratoare si se lasa la scurs.
  2. Feliile de slanina se rumenesc pe ambele parti. Apoi se scot si se pun pe un servet absorbant. In grasimea obtinuta, se calesc ceapa, morcovii si cubuletele de sunca timp de 5 minute, la foc potrivit.
  3. Se adauga apa si supa de rosii de la pachet si se amesteca totul bine. Se adauga foaia de dafin si fasolea. Se condimenteaza supa cu sare, piper, dupa gust, si se mai lasa la foc mic 10 minute, cu oala pe jumatate acoperita. Feliile prajite de slanina se taie si se presara peste supa. Se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu