miercuri, 10 februarie 2010

Supa usoara de ciuperci

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 102 / kj 428 / proteine 4 g / glucide 8 g / grasime 6 g / colesterol 15 mg / sodiu 336 mg

BINE DE STIUT: aceasta supa gustoasa va fi apreciata de vegetarieni, daca se inlocuieste supa de gaina cu supa le legume.

Ingrediente:
  • 1 ceapa mare
  • 1 catel mic de usturoi
  • 1/2 ardei gras mare
  • 2 linguri de unt
  • 150 g ciuperci champignon
  • 2 linguri faina
  • 1/2 l supa de gaina
  • 125 ml lapte
  • sare
  • piper negru
  • 1-2 fire de patrunjel

Preparare:

  1. Se curata ceapa si usturoiul;, se spala ardeiul si se zvanta, se scot semintele si peretii despartitori. Se toaca totul. Se topeste untul la foc mediu si se calesc ceapa, usturoiul si ardeiul timp de 5 minute, pana se inmoaie. Apoi se curata ciupercile, se taie felii si se adauga peste legumele calite. Se mai lasa la foc 3 minute.
  2. Se presara faina pe deasupra si se amesteca bine. Apoi se adauga supa de gaina si se da intr-un clocot, la foc mare. Se continua fierberea timp de 5 minute, amestecand mereu, pana cand supa incepe sa se lege usor.
  3. Se da focul mai mic si se adauga laptele. Se potriveste de sare si piper si se mai infierbanta o data, fara a da in clocot. Intre timp, se spala patrunjelul, se zvanta, se toaca si se pune in supa. Supa se imparte in 4 farfurii si se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu