marți, 9 februarie 2010

Sandvisuri cu vinete gratinate


Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 347 / kj 1457 / proteine 18 g / glucide 15 g / grasimi 23 g / colesterol 34 mg / sodiu 346 mg.
BINE DE STIUT: aceasta gustare satioasa, servita cu o salata alaturi, tine loc de o masa usoara.
Ingrediente:
  • 2 vinete
  • 5 linguri de faina
  • sare
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 250 g Mozzarella
  • 1 rosie mare coapta
  • 8 fileuri de sardele (din conserva)
  • 1 lingura de patrunjel tocat

Preparare:

  1. Se spala vanata si se taie in 8 rondele. Se amesteca pe o farfurie faina cu sare. Se dau feliile de vinete prin faina, avand grija sa fie bine acoperite.
  2. Se toarna uleiul intr-o tigaie si se incalzaste la foc mic. Se prajesc cate 4 rondele de vanata, timp de 3 minute pe fiecare parte, pana ce se inmoaie si se rumenesc. Daca este nevoie , se mai poate adauga ulei, pe masura ce este absorbit de rondele. Se procedeaza in acelasi mod cu restul rondelelor. Rondelele prajite se pun pe un servet absorbant.
  3. Se taie Mozzarella in 8 felii. Pe fiecare dintre cele 4 rondele de vanata se pun cate 1 felie de Mozzarella, 1 felie de rosie si 2 fileuri de sardele. Restul de branza se aseaza deasupra si se acopera cu restul de rondele de vanata.
  4. Se incinge din nou tigaia (sau se pot coace in cuptor). Se prajesc sandvisurile pe ambele parti la foc mic, timp de 3 minute, pana cand branza incepe sa se topeasca. Se aseaza pe farfurie, se presara patrunjel si se servesc imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu