vineri, 19 februarie 2010

Langusta

Pentru 2 portii: 1 portie: kcal 349 , kj 1466 , proteine 34 g , glucide 2 g , grasime 20 g , colesterol 304 mg , sodiu 361 mg.

PROPUNERE DE SERVIRE: langusta se serveste cu sos Remoulade, cartofi mici si salata sau cu salata de cartofi cu marar si castraveti.

Ingrediente:
  • 5 l apa
  • sare
  • 1 langusta (aprox. 750g)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri unt

Preparare:

  1. Se pune apa la fiert intr-o oala mare si se sareaza. Se introduce langusta cu capul inainte, se da intr-un clocot si apoi se fierbe la foc mai mic, 3 minute. Se scoate langusta din apa si se taie pe jumatate.
  2. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste langusta cate 3 minute, mai intai pe partea carnoasa, apoi pe partea cu carapacea. Apoi se dauga untul.
  3. Jumatatile de langusta se aranjeaza pe farfurii si se servesc imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu