miercuri, 10 februarie 2010

Supa crema de oua dupa reteta bunicii

Pentru 4 portii: 1 portie: kcal 123 / kj 517 / proteine 4 g / glucide 3 g / grasime 9 g / colesterol 316 mg / sodiu 315 mg.

Ingrediente:
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 l supa de gaina
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3-4 varfuri de cutit scortisoara
  • nucsoara rasa
  • 2 varfuri de cutit sofran
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri fistic tocat

Preparare:

  1. Se amesteca galbenusurile, supa si vinul. Se condimenteaza cu sare, zahar, scortisoara, nucsoara si sofran.
  2. Se pune supa la bain-marie si se bate bine, pana cand este gata sa fiarba. Nu se lasa sa dea in clocot deoarce se coaguleaza. Eventual, se mai adauga supa de gaina. Se inglobeaza smantana si se drege gustul.
  3. In final se presara fisticul, se imparte supa in 4 farfurii si se serveste imediat.

2 comentarii:

  1. Pare sa fie o supa deosebita, cu un gust exotic. Nu am mai auzit de reteta aceasta pana acum... o sa o incerc si eu cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu am pregatit-o pana acum, insa o am de la o prietena care mi-a spus ca este extraordinara, iti doresc multa bafta si sper sa-ti placa.
    Cu drag,
    Nicolle

    RăspundețiȘtergere